Salát z ovoce a zeleniny s klíčky munga
Suroviny
- 180 g Ananas
- 150 g Zelí červené - sterilizované
- 160 g Zelí bílé - sterilizované
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Karotka
- 1 ks Hrušky
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 0.5 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 5 polévková lžíce Mungo klíčky
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 15 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1419.7 mg
- Vláknina 36300.8 mg
- Vitamín A 36300.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné malé hlávky bílého a červeného zelí rozkrájíme na čtvrtky, pokrájíme je na struhadle na tenké nudličky do mísy. Omytou a oškrabanou karotku nastrouháme na velmi tenké hranolky, očištěné jarní cibulky pokrájíme na kroužky. Čerstvý oloupaný ananas, omyté jablko se slupkou, oloupanou hrušku (bez jadřinců) nakrájíme na malé kostičky, omytou oranžovou masitou papriku a malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme žebra se semínky, papriku nakrájíme na proužky, chilli na velmi tenké nudličky. Oloupaný kousek zázvoru nastrouháme na jemném struhadle. Vše v míse promícháme.
-
2
Připravíme si jemnou zálivku: do hrnečku si dáme olej, med, vodu, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše vymícháme. Salát v míse pokapeme zálivkou, promícháme, posypeme klíčky z munga a hned servírujeme.